چگونه مطالعه فعال داشته باشیم :
... بعضی مشکلات چنان عمومیت دارند که بعضا آنها را احساس نمی کنیم و نمی بینیم و یا در حقیقت می بینیم ولی آن را عادی می پنداریم . از آنجمله مسئله " خواندن " است . برخی از طلاب عزیز و دانشجویان تصور می کنند که می دانند چگونه بخوانند در حالی که ...
اهمیت موضوع به حدی است که در بسیاری از کشورها ساعات خاصی را در برنامه هفتگی مدارس و دانشگاهها به این امر مهم اختصاص داده اند ... مسئله مهم شناخت درد است و سپس پیدا کردن راهی برای مداوای آن لذا باید دانست که " خواندن " مهارتی است که باید آن را آموخت و تمرین کرد .
آموختن ، دانستن و معرفت گمشده فطری انسان است . انسان مومن که بر سبیل فطرت الهی حرکت می کند عطش بیشتری به دانستن دارد و درنوردیدن گستره زمین . سفر به عمق دریاها و سیر در در اوج آسمانها و مطالعه کهکشانها را برای خویش نیازی عقلی و وظیفه ای الهی می داند .
اما گاه عواملی روحی یا جسمی ( فردی یا اجتماعی ) مانع داشتن نشاط لازم در تحصیل شده و رغبت و جدیت آدمی به بی میلی گرائیده و بر فرایند علم آموزی لطمات جدی وارد می سازد .
شناخت عوامل نشاط آور در امر تحصیل و مطالعه برای آنانکه با هدف و انگیزه کافی در مسیر کسب معارف ناب الهی گام نهاده اند ضروری بنظر می رسد تا امور کم ارزش و بی اهمیت فرصت بروز پیدا نکرده و زمینه رکود و کسالت برای طلاب ارجمند فراهم نگردد .
طلاب محترم جهت کسب اطلاعات بیشتر و پی بردن به عوامل موثر در مطالعه با نشاط به منابع زیر مراجعه نمایند :
- کتاب چگونه بخوانیم نوشته مارتیمر جی . آدلر و چالز ون دورن ترجمه محمد صراف تهرانی از انتشارات آستان قدس رضوی
- هنر مطالعه نوشته گاوین فایربایرن ترجمه شیرزاد فلاح آزاد از انتشارات
توسعه کتابخانه های ایران
- جزوه عوامل نشاط در تحصیل از انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه مقدسه قم
یا محمد
دنیا
صلوات
دانه
سعد بن مالک
چگونه مطالعه فعال داشته باشیم
ذاکر امام حسین (ع)
اطلاعیه حوزه
سایت ها و پایگاه های اینترنتی
[عناوین آرشیوشده]
بازدید دیروز: 2
کل بازدید :89033
این وبلاگ متعلق به حوزه علمیه حضرت باقرالعلوم علیه السلام گراش می باشد